Float Away Anxiety - Fragment 1

Float Away Anxiety - Fragment 1

Duik in deze geweldige lezing van Justin Feinstein op Float Conference 2018: Float Away Anxiety.

Klinisch neuropsycholoog Justin Feinstein, Ph.D., is de oprichter en was directeur van de Float Clinic & Research Center van het Laureate Institute for Brain Research (LIBR) in Tulsa, Oklahoma. Hij stond aan het hoofd van de eerste onderzoeken die aantoonden hoe floaten snel en betrouwbaar het lijden kan verlichten van patiënten met angst- en stressgerelateerde stoornissen.

De lezing is opgeknipt in 18 lichte en verteerbare fragmenten met illustrerende diagrammen en foto's. Dit is het eerste fragment:

Floaten heeft een helende werking op angst en stress

Wat gebeurt er in een goed gekalibreerde float tank? Daarin drijven heeft een helend effect op angst en stress.

In een goed gekalibreerde float tank is alles gecontroleerd: ze is geluiddicht, lichtdicht, de vochtigheid en de temperatuur zijn geregeld en ze is trillingvrij.

Er is geen geur, geen smaak. Niets dat ons doet plannen of bewegingen laat maken. We liggen alleen stil.

Dit creëert dit een buitengewone omstandigheid waarin nagenoeg alle hersenactiviteit stilvalt én waarbij het centraal zenuwstelsel eveneens uitvalt door de gewichtloosheid in het zoutwater. Ons zenuwstelsel, overdonderd door alle input, herademt.

Het brengt ons in een staat van staat van pre-essentie, een wezenlijke staat van zijn.

Dr. Justin Feinstein onderzoekt specifiek patiënten met een hoge graad van angst, stress, post traumatische stress en zenuwproblemen. Deze doelgroep is doorgaans heel bang en weerstandig tegen de experimenten, maar het labo is zo opgesteld dat ze de drempel overwinnen.

En dat is belangrijk want Feinstein stelt vast dat vooral deze mensen bijzonder goede vorderingen maken. Het LIBR onderzoeksinstituut is in 5 jaar aan het evolueren naar een ‘Clinical floatation tool model’, een model dat gebruikt zal worden in ziekenhuizen en plaatsen voor medische verzorging. Dit is baanbrekend!

Dit is het 2e fragment van 18 uit de lezing van Dr. Justin Feinstein op Float Conference 2018, Float Away Anxiety. Onderzoeksresultaten zijn te vinden op:

https://www.clinicalfloatation.com/

Floatland Justin Feinstein 1/2Floatland Justin Feinstein 2/2Floatland Justin Feinstein